Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Arie

“Nadat ik de zolen mijn schoenen had gedaan zou ik niets anders meer willen. Ik heb er zoveel baat bij dat ik nu weer 2 paar besteld heb.”

Lekker lopen tijdens het golfen

Een blessuregevoelige sport

Golf is een populaire sport in Nederland en de laatste jaren is het aantal golfers sterk toegenomen. Ondanks het feit dat golf een lowimpact sport is, ondervindt 60% van de professionele en 40% van de amateurgolfers elk seizoen blessures.

De gemiddelde golfer brengt 4 tot 6 uur door op de golfbaan bij iedere ronde die hij of zij speelt over geaccidenteerd (heuvelachtig) terrein. Comfortabel schoeisel is daarom een must, omdat er al deze tijd een grote kans op voet-enkel- en rugblessures bestaat door slecht passende schoenen vooral bij oudere spelers. Daarnaast heeft goed schoeisel ook een positief effect op uw spel.

Voetklachten bij oudere golfspelers

Golfspel begint vanuit de voeten

Golfexperts beweren dat het golfspel begint vanuit de voeten. Timing, afstand en richting komen vanuit het onderlichaam en de voeten leiden de weg.

Als een ronde golf spelen u pijnlijke voeten bezorgt, bekijk dan eerst de pasvorm van uw schoenen. Weeg af of u niet moet veranderen naar meer stabiel, ondersteunend schoeisel. Als de pijn langer dan 3 ronden blijft aanhouden, ga dan eens langs bij een registerpodoloog of podotherapeut van Podozorg.

Steunzolen in uw golfschoenen

Gebruikt u steun- of therapiezolen in gewone schoenen? Vergeet dan niet ook steun- of therapiezolen voor uw golfschoenen te laten maken, soms kan het ook zijn dat u ze alleen met het golfen gebruikt, door de langere afstand van het wandelen.

Voor het golfen is het belangrijk dat u geen leren zolen gebruikt, maar sportzolen, deze zijn minder glad, meer demping, comfortabeler en minder wrijving, dus minder kans op blaarvorming, tevens zijn ze ook vochtabsorberender door vocht van buitenaf.

Veel voorkomende klachten

Veel voorkomende klachten bij het golfen zijn:

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.